Σταυρινός Λευτέρης


Γεωπόνος-Εδαφολόγος (Ph.D).Γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στη Χαλκίδα. Έγγαμος με την Αγγελική Σκούρα από το 1983 είναι πατέρας τριών τέκνων. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973, εργάστηκε ως Γεωπόνος Δ.Υ. από το 1980 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναγνωρίστηκε Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών – Εδαφολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2000 και έως Προϊστάμενος στη Δ/νση Σχεδιασμού – Προγραμματισμού Εγγ/κών Έργων του ΥΠΑΑΤ συνταξιοδοτήθηκε στις 31/12/2012. Έλαβε μέρος σε πολλές διακρατικές επιτροπές, έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει πλήθος επιστημονικές εργασίες σε ξένα fora. Εντάχθηκε στο Συνασπισμό και από της ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης πρωτοστατεί στην οργάνωση μελών και σε επιτροπές Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.
Σήμερα είναι Μέλος της Γραμματείας Ο.Μ. Χαλκίδας, της Νομ. Επιτροπής Εύβοιας και εκπρόσωπος στην Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς & Εύβοιας
Διετέλεσε ως εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας σε περιφερειακές και επιστημονικές επιτροπές προστασίας των εδαφικών και υδατικών πόρων της χώρας. Διετέλεσε ως Μέλος Περιφερειακών Συμβουλίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και ως Συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης υδάτων του ΠΑΑ – ΥΠΑΑΤ.

Πηγή: http://left.gr/news/eyvoia-psifodeltio-anatropis-toy-syndyasmoy-i-sterea-se-nea-trohia