Κώστας Α. Καραγιάννης


Φίλοι συμπατριώτες της Δυτικής Φθιώτιδας και φίλοι ολόκληρου του Νομού, την τωρινή χρονική συγκυρία, την ώρα που ως χώρα και ειδικότερα ως τόπος βιώνουμε επί μακρόν μία τεράστια δοκιμασία οφείλουμε να μιλήσουμε με έναν και μόνο τρόπο.

Οφείλουμε να μιλήσουμε την γλώσσα ενός τόπου που οι άνθρωποι του, μόνο καθαρά και ξάστερα λόγια έχουν μάθει να χρησιμοποιούν. Στην Στερεά Ελλάδα και τη Φθιώτιδα οι συνέπειες της δύσκολης αυτής περιπέτειας έχουν ομολογουμένως επηρεάσει την καθημερινότητα του καθένα μας και έχουν αποδυναμώσει την όποια ικανότητα μας, να εξασφαλίσουμε ακόμη και τα αναγκαία.

Τούτη όμως η στιγμή, είναι και μία ευκαιρία για μία ιδιότυπη ανασκόπηση ή και για μία βαθειά ενδοσκόπηση. Είναι μία καλή αφορμή για να δει και να αξιολογήσει ο καθένας ξεχωριστά, το τι είδους επιλογές έκανε έως σήμερα για . . . το «σήμερα» εκείνου και της οικογένειας του. Να μνημονεύσει το πότε γύρισε το βλέμμα προς άλλη κατεύθυνση και γιατί δεν συμμετείχε ή τον λόγο που εκχώρησε αρμοδιότητες σε ανθρώπους, που μετέπειτα δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του και στην κρισιμότητα των περιστάσεων. Να φέρει στην επιφάνεια της ψυχής του, εκείνες τις εικόνες και τις παραστάσεις, που θα του υποδείξουν το τι πρέπει να κάνει αυτό το κρίσιμο «σήμερα», για να γίνει και ο ίδιος με τη σειρά του συνδημιουργός ενός «αύριο», που θα αφορά πρωτίστως εκείνον και τα παιδιά του.

Κάνοντας αυτές τις απλοϊκές αλλά γνήσιες σκέψεις, αντιλαμβάνομαι ότι ετούτη η στιγμή είναι η ώρα των μεγάλων και ακέραιων προσωπικών ευθυνών αλλά και η ώρα για ετούτο τον ζηλευτό τόπο, των κρισίμων και ιστορικών επιλογών. Νιώθω ότι είναι η ώρα που πρέπει πια να σταματήσουμε να περιμένουμε από «Μεσσίες» να μας σώσουν και να μας βγάλουν από το τέλμα. Νιώθω ότι είναι η στιγμή να πάρουμε επιτέλους το πηδάλιο της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδος στα δικά μας χέρια, ώστε να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι που θα μας βγάλει μία και καλή έξω από το λαβυρινθώδες τοπίο και θα οδηγήσει την περιοχή προς μία ρεαλιστική αναπτυξιακή προοπτική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προσωπικής μου διαδρομής, τόσο στον επιχειρηματικό στίβο, όσο και στην ενεργό συμμετοχή στους θεσμούς του «επιχειρείν» και του αθλητισμού, έμαθα να ενεργώ μόνο με έναν τρόπο. Να είμαι κυρίαρχος της δικής μου μοίρας. Παράλληλα όμως, σε αυτή τη διαδρομή είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να πάρω πολλά στοιχεία από πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους, αλλά και να με γνωρίσουν και να με αξιολογήσουν αρκετοί. Να συνεργαστώ με πολλούς και να με βοηθήσουν ακόμη περισσότεροι. Πάντοτε με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα με την οποία μας γεννά αυτή εδώ η χαρισματική περιοχή. Πάντοτε με εκείνη την επίμονη αγνότητα, που μάχεται και παραμένει στην επιφάνεια ενός σκοτεινού βυθού πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης. Πάντα με εκείνη την εμπιστοσύνη, που για εμένα αποτελεί την πολυτιμότερη ανταμοιβή και το μεγαλύτερο εφόδιο.

Έτσι και σήμερα με τον ίδιο τρόπο ζητώ από όλους εσάς να μου δώσετε την ευκαιρία να καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις σε μία προσπάθεια, που διαβεβαιώνω ότι δεν έχει καμία σχέση με εκείνες που ζήσαμε στο παρελθόν. Σε ένα εγχείρημα που οι εύκολες κουβέντες και οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν έχουν θέση. Και για χάρη μίας αυτοδιοικητικής αποστολής που ισοδυναμεί με ένα ιστορικό πατριωτικό χρέος, το οποίο και υπαγορεύει την αλλαγή στην καρδιά της Ελλάδας που οραματίζεται ο Κώστας Μπακογιάννης.

Κώστας Α. Καραγιάννης
Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Νομό Φθιώτιδας με τον
Κώστα Μπακογιάννη
τηλ. 22360 43214 / 697 6767929 e-mail : karag-ae@otenet.gr
 Facebook Page